Tenderteams

Tenderteam begeleiding


Je hebt een gunningsleidraad ontvangen met daarin een onderdeel ‘samenwerken’. Het aanleveren van een visie met een concreet stappenplan om te komen tot een optimale samenwerking met je opdrachtgever. Of zelfs een teamassessment dat wordt beoordeeld door een onafhankelijke partij. Misschien is het allemaal nieuw en denk je “Wat heb ik nou aan mijn fiets hangen?!” Misschien heb je al een ervaring opgedaan waardoor je nu graag van tevoren wilt anticiperen op het assessment? Hoe dan ook: je wilt met je team goed voorbereid zijn. Je wilt weten wat het überhaupt inhoudt én wie uit je organisatie daar nou goed op kan scoren…

 

Ik heb veel teams begeleid naar een winnende score. Nee natuurlijk niet altijd, maar zelfs dan waardeerden de teams de zorgvuldige voorbereiding en intensieve training klantcontact die ze hebben gekregen.

Vanuit de jarenlange ervaring als assessor bij de opdrachtgevers, weet ik precies waarom zij een teamassessment uitvragen. Waar assessoren opletten. Door de dagelijkse begeleiding van grote projecten in de Bouw en Infra weet ik wat werkt in de praktijk aan PSU’s, PFU’s, coaching on the job, etc. om een belangrijk project goed op de rit te houden zonder dat het voelt als een overkill aan ‘aandacht voor de zachte kant.’


In deze sessies kan de teamontwikkeling van team worden versneld. Het helpt enorm als teams voorbereid zijn op wat hen te wachten staat. Dan wordt hun daadwerkelijke gedrag en niet hun vermogen om de stresstest te doorstaan gemeten!

Soms is het selecteren van het ‘juiste’ team nuttig en vaak enorm helpend voor de motivatie van de teamleden om aan de slag te gaan met de training. 

ERVARINGEN MET TENDERTEAM BEGELEIDING 

OPBOUWEND & RESPECTVOL


“Vrijwel dagelijks mobiliseren wij bij Arcadis complementaire teams voor grote, multidisciplinaire projecten. Samenwerkingscompetenties zijn daarbij in toenemende mate belangrijk vanwege de complexiteit van deze opgaven. Marene heeft ons al verscheidende keren geholpen om het beste team te mobiliseren en te coachen. Zij weet als geen ander bruikbare feedback te geven op een opbouwende en respectvolle wijze. Daardoor maken onze teams in korte tijd flinke stappen vooruit en werken beter samen.” 


Ruud Loeve

Principal consultant en tendermanager Arcadis

SAMENWERKINGEN


Ieder project heeft zijn eigen uitdagingen, maar een succesvolle samenwerking start altijd met vertrouwen. Daarom ben ik dankbaar en trots dat Nooit de Enige het vertrouwen heeft gekregen van deze organisaties.


Dankzij het vertrouwen wat ik van hen heb gekregen, hebben we samen op diverse projecten mooie resultaten kunnen behalen.


Van Wijnen
Rijkswaterstaat
Prorail
GGZ
Mobilis
Dura Vermeer
Boskalis
Erasmus
Arcadis